fbpx

IMPLANTUL DENTAR SIMPLU

Ce este un implant dentar?

Implantul dentar este cea mai modern tehnica de inlocuire a dintilor pierduti. Cu ajutorul acestei tehnici nu mai este nevoie sa distrugi dintii naturali pentru a ancora lucrari de tipul puntilor necesare si nici sa folosesti lucrari mobile.

Un implant dentar este un dispozitiv realizat din titan pur ce capata rolul unei radacini artificiale in osul maxilar. Acesta se prezinta sub forma unui surub ce se integreaza in structura osoasa.

implant dentar-cabinet stomatologic-Timisoara

Cat dureaza realizarea unui implant dentar?

Fixarea implantului dentar se realizeaza in cadrul unei sedinte ce poate dura pana la 60-90 de minute. Ulterior, este nevoie de o perioada de integrare a acestuia in cadrul sistemului osos, perioada ce poata dura intre 3 si 6 luni, in functie de tipul de implant. In cazul implantului dentar cu aditie de os, aceasta perioada poate creste.

Implantul osos este o procedura dureroasa?

Te asiguram ca nu. Intreaga procedura se desfasoara sub anestezie locala, motiv pentru care nu vei resimti durere. Ulterior interventiei, se administreaza antiinflamatoare associate cu antibiotice uzuale pentru a preveni aparitia unor dureri post-interventie.

Care sunt etapele unui implant dentar?

In cadrul procedurii de implant dentar trebuiesc urmate mai multe etape. Se incepe cu o consultatie de specialitate pentru a se identifica problemele si a se realiza un plan de tratament.

Ulterior, este necesara efectuarea analizelor de sange indicate de mediul stomatolog si a unei radiografii panoramice sau tomografii pentru a se observa starea osului. Inainte de realizarea implantului, se recurge si la realizarea unei igenizari profesionale a gurii pentru a evita orice risc sa infectare a materialelor ce vor fi folosite, care sunt sterile.

Implantul dentar este plasat in os printr-o procedura minim invaziva, realizata sub anestezie locala. Timpul de vindecare inainte de fixarea lucrarii definitive este de 3-6 luni.

Cat rezista un implant dentar?

Daca respectati normele uzuale de igiena orala si efectuati cele doua vizite anuale la cabinetul stomatologic, pentru a identifica din timp eventualele problem, va puteti bucura de noul implant dentar pentru tot restul vietii.

Cat costa un implant dentar?

Costurile unui implant dentar variaza in functie de dificultatea lucrarii ce urmeaza a fi realizate. Pana la finalul acestui an, insa, avem o surpriza pentru tine – un pret special de 400 euro/implant. Speram ca acest lucru sa te ajute si motiveze pentru a rezolva chiar acum problema lipsei unor dinti si a-ti recapata increderea si dictia.

IMPLANTUL DENTAR CU ADITIE DE OS

Aditia de os este necesara in cazul in care se doreste realizarea unui implant dentar insa la radiografie se identifica un maxilar scurtat sau subtiat din cauza pierderii unui segment osos.

Aceasta reprezinta o etapa extrem de importanta in cadrul procesului de implant dentar deoarece asigura stabilitatea si durabilitatea implantului. Echipa The Dental Clinic foloseste materiale si tehnici de grefare speciale cu scopul de a repara si regenera osul pierdut.

Exista mai multe tipuri de aditie osoasa si acestea se bazeaza pe localizarea viitoarelor implanturi dentare, inaltimea sau latimea osului existent, cerintele functionale cu privire la dintii ce urmeaza a fi inlocuiti si elemente de ordin estetic.

In general, substitutul osos este derivat, purificat si sterilizat din oase bovine si este asemanator cu osul uman.

Trebuie sa stii ca stii ca procedura de aditie osoasa este una sigura iar rata de complicatii este foarte mica deoarece utilizam materiale si aparatura de inalta calitate iar echipa are o vasta experienta. Prin urmare, desi suna complicat, te asiguram ca esti pe maini bune si nu ai de ce sa te temi.

  • Solutii permanente
  • Imbunatatirea mestecarii si a vorbirii
  • Aspect si functii naturale
  • Imbunatatirea aspectului facial
  • Prevenirea pierderii osoase
  • Nu este nevoie de ingrijiri speciale
  • Robust si sigur
  • Fara restrictii de dieta
  • Pot fi modificati

Bulevardul Take Ionescu , nr. 73

Timișoara

0726 393 065

Ne puteți contacta

Program

Luni - Miercuri 14:00 - 21:00 Marți - Joi 08:00 - 14:00 Vineri - 08:00 - 21:00 Sâmbătă - 09:00 - 14:00

Programări online

ioanabadea@thedentalclinic.ro
Vreau Programare