fbpx

Afla Totul Despre Implanturile Dentare

Te confrunti cu problema pierderii unor unitati dentare? Daca da, implantul dentar poate fi solutia optima pentru tine, solutie ce iti va permite sa te bucuri de o dentitie cat mai naturala. In cadrul articolului de astazi vei afla toate lucrurile importante cu privire la acest aspect pentru a putea lua o decizia bine argumentata.

Ce este un implant dentar?

Implantul dentar este un dispozitiv realizat, de cele mai multe ori, din titan, ce se introduce in os, tinand loc de radacina si integrandu-se in structura osoasa proprie a pacientului.

Care sunt etapele realizarii unui implant dentar?

Ca si pas premergator implantului se realizeaza un consult pentru a stabili starea de sanatate a cavitatii bucale. Se recomanda ca pacientul se prezinte o radiofgrafie panoramica recenta. Ulterior, trebuie prezentat un raport medical care se ateste faptul ca pacientul este apt si care include rezultatul mai multor analize (Hemoleucograma, VSH, glicemie, timpi de sangerare, timpi de coagulare, calcemie, acid uric, etc.). La final, se realizeaza o tomografie computerizata care ofera informatii despe tesutul osos pentru a se sti daca se pot realiza implanturile sau daca sunt necesare proceduri suplimentare (ex. aditii de os).

Prima etapa a procesului propriu-zis de implant dentar consta in plasarea implantului, sub anestezie locala. Astfel, se creeaza radacina artificiala. Procedura dureaza in jur de o ora insa perioada de vindecare poate varia intre 3 si 6 luni, In acesta perioada, radacina artificiala se integreaza in structura osoasa a pacientului. Ultima etapa este cea in care se ataseaza bontul protetic deasupra caruia se realizeaza coroana dentara, puntea dentara sau dintele propriu-zis. In final, totul va arata natural, preluand functionalitatea unui dinte propriu.

Care sunt avantajele unui implant dentar?

Principlul avantaj este faptul ca dintii ce se afla in jurul implantului raman intacti. Acestia nu mai trebuiesc frezati, apelandu-se si la scoaterea nervilor ca in cazul realizarii unor lucrari dentare clasice. Implantul vizeaza strict spatiul edentat. In plus, ajuta la stoparea migrarii si inclinarii dintilor

De asemenea, din punct de vedere estetic si functional, implanturile atata si se comport precum dintii naturali. De cele mai multe ori, atunci cand ne lipsesc anumiti dintii, obrajii devin cazuti ceea ce face ca fata noastra sa para imbatranita. Implanturile impiedica, insa, acest proces. Putem mentiona aici si faptul ca transmiterea fortelor masticatorii direct asupra osului conduc la senzatia de dinte natural, lucru ce nu se intampla in cazul unei lucrari protetice.

Nu trebuie sa uitam nici faptul ca se conserva volumul osos prin punerea sa in functie. Toate procesele fiziologice se desfasoara normal, conducand la transmiterea fortelor masticatorii, prin intermediul implantului dentar, direct osului maxilar.

Trebuie sa mentionam faptul ca te poti bucura de o dictie corecta, fara riscul articularii incorecte a unor cuvinte, asa cum se intampla in cazul edentatiilor sau protezelor dentare mobile.

Nu in ultimul rand, chiar daca vorbim de costuri mai ridicate, implantul dentar este rezistent si nu se cariaza. Daca este mentinuta o igiena orala corespunzatoare, acesta poate fi mentinut pe durata intregii vieti.

Este posibil ca organismal sa respinga un implant dentar?

Desi este o idee vehiculata din cauza transplanturilor de organe ce nu au avut succes, noi va garantam ca sunt sanse minime sa se intample acest lucru daca implantul este efectuat in mod corect. El nu se comport ca un organism viu ci ca un corp strain. Titanul este un material bioinert motiv pentru care organismal nu are nicio reactie fata de el, nici pozitiva dar nici negativa.

Exista factori de risc ce pot duce la pierderea unui implant dentar?

Da iar printre acestie se regasesc fumatul, bruxismul si o igiena orala precara. Se recomanda renuntarea la fumat in momentul in care o persoana apeleaza la realizarea unui implant dentar. Varsta nu este un impediment insa implanturile dentare nu se realizeaza la copii deoarece structural lor osoasa este in continua formare si dezvoltare.

Implantul dentar este o procedura dureroasa?

Intreaga procedura sa desfasoara sub anestezie locala deci nu vei resimti durerea. Dupa disparitia efectului de anestezic, se recomanda administrarea de antiinflamatoare si/sau antibiotice pentru a reduce durerea asociata traumei locale.

Cum se intretine un implant dentar?

Un implant dentar nu necesita o intretinere speciala ci o igiena orala normala. Se impun periajul, ata dentara, apa de gura si 2 vizite pe an la cabinetul stomatologic pentru a se putea preveni eventualele probleme.

Share:

Comments are closed.

Bulevardul Take Ionescu , nr. 73

Timișoara

0726 393 065

Ne puteți contacta

Program

Luni - Miercuri 14:00 - 21:00 Marți - Joi 08:00 - 14:00 Vineri - 08:00 - 21:00 Sâmbătă - 09:00 - 14:00

Programări online

ioanabadea@thedentalclinic.ro
Vreau Programare